fbpx

Bil & teknik

Bare rolig,
I er snart på farten

Det er overhovet ikke besværligt… Det er faktisk supernemt at få et telt på taget af din bil. Det kræver kun, at du bruger få minutter på at sætte dig ind de tekniske forskrifter omkring tagbøjler, dynamisk vægt og statisk vægt. Det lyder mere kompliceret, end det er.

Vi har gjort det let for dig.

Bil, vægt og tagbøjler

Qeedo tagtelte passer til de fleste helt almindelige biler, store som små. For at montere et tagtelt på din bil, kræver det et sæt tagbøjler. Ligeledes skal din bils dynamiske lastvægt tjekkes; dette kan normalt ses i bilens instruktionsbog eller ved at indtaste din bils data her

Tjek din bil her

Dynamisk vægt er den vægt, der er angivet som max. tagvægt. Det vil sige den vægt, du må have på taget af din bil, når bilen er i bevægelse. På de fleste biler er vægten mellem 60-100 kg.

Statisk vægt er den vægtfordeling, bilen kan bære, når bilen holder stille. Denne vægt er mange gange højere end den dynamiske vægt, da vægten fordeles over hele køretøjet. Den statiske vægt er langt over den max. tilladte vægt i vores telte inkl. tagtelt og oppakningen. Derfor er denne vægt ikke så vigtig som den dynamiske vægt.

CAMP ON TOP tager intet ansvar for din bils vægtgrænser. Det er 100 % dit eget ansvar at undersøge bilens vægtforhold, inden du monterer noget på taget af din bil.

Her kan du se, hvor meget vægt din bil er godkendt til

Tagbøjler – Hvad skal du være OBS på?
Tagbøjlerne skal være godkendt til køretøjet og kunne bære vægten af ​​tagteltet.
Det er dit eget ansvar, at dine tagbøjler er korrekt monteret. Hvis du er i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter din bilforhandler.

Vær opmærksom på, at hvis du lejer et tagtelt hos os, skal tagbøjer været monteret hjemmefra.

Alle vores tagtelte kan monteres på enhver standard tagbøjlesystem uanset mærke. Det er ikke muligt at montere tagteltet direkte på tagrælingerne og der SKAL altid bruges et sæt tværgående tagbøjler.

CAMP ON TOP forhandler Thule tagbøjler. De er brugervenlige, stilrene og i høj kvalitet. Kontakt os, hvis vi skal hjælpe dig med at finde de rette Thule tagbøjler til din bil.

OBS: Vi fraråder generelt montering med klemmebeslag/klembare tagbøjler i dørkarmen eller lignende, da de høje punktbelastninger kan forårsage skader på taget.


Manualer


FAQ / Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg se et telt, inden jeg køber?

Ja, du er velkommen til at besøge vores lager i Skive, hvor vi har flere telte udstillet.
Adressen er Viborgvej 11F, 7800 Skive – se vores åbningstider her

Kan alle biler bruges?

Ja, næsten alle almindelige biler kan få et telt på taget, store som små. Qeedo’s tagtelte er designet til at passe på de fleste køretøjer med tagbøjler. Det er vigtigt, at du undersøger din bils dynamiske og statiske vægt, inden du booker eller køber et af vores telte. Husk også at tjekke om dine tagbøjler er godkendt til dit køretøj og om de kan bære vægten af ​​tagteltet.

Hvordan monteres tagteltet på min bil?

Et tagtelt monteres på tagbøjler. Når du køber et Qeedo-tagtelt, leveres teltet med en installationsvejledning samt det tilbehør, som skal bruges for at montere teltet på dine tagbøjler. Du kan også finde de forskellige tagteltsmanualer her på siden. Tagbøjler følger ikke med i prisen.

Lejer du et telt hos os, skal du sørge for at have monteret tagbøjler hjemmefra. Kontrollér tagbøjlernes min. vægtbærende kapacitet for at sikre, at det understøtter teltets vægt. Vi hjælper med monteringen på udlejningsadresserne i hhv. Skive og Hirtshals.

Hvor kan jeg hente og aflevere tagteltet?

Du kan hente og aflevere dit telt på vores to adresser: Frederiksgade 33A, 7800 Skive og Skovvejen 1, 9850 Hirtshals.
Afleveringen skal ske på samme adresse, som teltet er afhentet og til den aftalte tid.

Hvad tid kan jeg hente og aflevere teltet?

Du kan hente dit tagtelt mellem kl. 14-17 på det sted, du har lejet teltet fra i din booking (Skive/Hirtshals).
Du skal aflevere dit tagtelt mellem kl. 8-12 på samme adresse som tagteltet er lejet fra (Skive/Hirtshals).

Du er altid velkommen til at forhøre dig dagen inden afhentning/aflevering, om et andet tidspunkt er er muligt. Dette gøres ved at kontakte os på telefon: 42 50 42 92.

Bemærk: Det er ikke muligt at aflevere dit telt i Skive, hvis udlejningen er foretaget i Hirtshals – og omvendt.

Får man virkelig sengetøj, dyner og puder med, når man lejer?

Faktisk får du altid både dyne, pude, sengetøj, lagen, et lille og stort håndklæde samt en goodiebag med shampoo og badesæbe med i prisen. Så slipper du for besværet med at medbringe det hjemmefra.

Det er ikke fordi, der er noget galt med at sove i en sovepose, det kan også noget! Men det slår altså ikke følelsen af at kravle under dynen, efter en lang dag med masser af oplevelser, vandreture, en længere køretur eller en dag på strøget. Vi ønsker, at give dig fornemmelse af velvære og en skøn soveoplevelse, så du er klar til endnu en dag med masser af oplevelser. Præcis som når man er på hotel.

Når du afleverer dit tagtelt tilbage til os, sørger vi også for at vaske det hele. Vi har nemlig indgået et samarbejde med DFD (De Forenede Dampvaskerier), som i øvrigt er Svanemærket og går ind for miljøvenlig og skånsom vask.