Derfor har vi nu “penthouse” på Volvoen!

Derfor har vi nu “penthouse” på Volvoen!

Af Lotte Gaardboe i Inspiration

2020 var året hvor vi, på grund af Corona-situationen, virkelig måtte sætte os ned og tænke alternativt i forhold til vores ferie. Vi ønskede en ferie, hvor vi kunne opleve Danmark uden at være afhængige af et hotelværelse eller én fast plads på en campingplads. Ved et tilfælde faldt vi over et tagtelt, som vi straks sprang på.

Vi ønskede også fleksibiliteten til at være impulsive, tage en dag ad gangen og se, hvor dagen førte os hen. Vi pakkede bilen med kun det mest nødvendige, 2 SUP boards og kaffe i koppen, og så kørte vi ellers ud i det blå. Vi havde kun et par seværdigheder på ønskelisten, resten ville vi tage, som det kom.

Vi kørte fra Jylland og havde besluttet os for at opleve Sjælland, Møn og Falster. Første stop var i Rørvig, hvorfra vi tog den hyggelige lille færge videre til Hundested, hvor der var supergod stemning med bl.a. kunsthåndsværk og små butikker. Efter en omgang fish‘n’chips kørte vi videre mod Tisvildeleje, hvor vores SUP boards fik luft for første gang. Natten tilbragte vi på en campingplads i Hornbæk. Næste dag stod den på strøgtur i indre København, hvor vi nød en lækker frokost, inden vi fortsatte turen mod Præstesø. Herfra gik turen til Møn, hvor vi bl.a. slog et smut forbi den billøse ø, Nyord, som er en helt speciel oplevelse. Resten af dagen tilbragte vi ved Møns Klint, som er en unik oplevelse og et MUST, hvis man er på de kanter.

Næste morgen kørte vi til Marielyst på Falster, hvor dagen stod på afslapning og pizza på det hyggelige torv. Ved solopgang startede vi dagen med en tur i bølgerne, hvorefter vi fortsatte vores tur rundt på Lolland. Vi besøgte bl.a. Krenkerup Dryggeri og Dodekalitten, som begge virkelig er et besøg værd. Natten tilbragte vi på en autocamperplads helt ned til vandet, hvor vi grillede pølser på vores medbragte Trangia og nød en god vin til en flot solnedgang. Turen hjem til Jylland gik via Langeland og Fyn, hvor vi bl.a. tog et stop i H.C. Andersens fødeby Odense.

Uden fleksibiliteten med vores “penthouse” på taget af bilen, havde det ikke været muligt at opleve så meget på 7 dage. Vi er allerede klar til at tage på vores næste eventyr.